Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Ταινίες Μας... Family Films Corfu

ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (2007)




Παρακολουθήσατε σκηνές από την ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Μικάλεφ «Νεκρός την Κυριακή» (family films 2007). Το τραγούδι που ακούσατε είναι «Ο ΚΑΪΝ» από τα «Ξύλινα Σπαθιά» από το δίσκο «πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου» (virgin). Δεν κατέχουμε κανένα πνευματικό δικαίωμα του τραγουδιού και η χρήση του τραγουδιού για το βιντεάκι με τα αποσπάσματα εννοείται πως είναι μη κερδοσκοπική όπως και η ταινία άλλωστε.

Η ταινία γυρήστηκε το 2007 στην Κέρκυρα και στην Πάτρα. Ήταν μια προσπάθεια να γυρήσουμε κάτι πιο σοβαρό αλλά όπως λένε όλοι ήταν μια αποτυχία μεγάλη. Δεν αρέσε σχεδόν σε κανέναν. Η ταινία, που χλωμό το κόβω να την ανεβάσω όλη, κρατάει κοντά 40 λεπτά. Κάναμε και ένα director's cut όπου προστέθηκαν σκηνές και διορθώθηκαν κάποιες άλλες. Μετά από αυτήν την προσπάθεια, γυρήσαμε το Moumoustein το Πάσχα του 2007 σε λιγότερο από δυο βδομάδες. Το 2007 ήταν η πιο παραγωγική εποχή για τη Family Films που ξεκίνησε από τα τέλη του 2006 με το videoclip Φανή του Βασίλη Καζούλη που πλέον είναι σπάνιο (λέμε τώρα).

Εδώ σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ, κάμερες (εκτός από εκεί που παίζω) και κάψιμο...

ΚΥΡΙΑΚΗ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (2010)



Ένα φιλμάκι μικρού μήκους από τη family films. Παίζουν η Ελένη & η Σούλα και κάμερα & μοντάζ εγώ. Γυρίστηκε στην παλιοκαστρίτσα στις 28 φλεβάρη του 2010 σε μια κυριακάτικη βόλτα. Η μουσική που ακούγεται είναι τα γρατσουνίσματα μου στην κιθάρα.



 ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ (2008)





Μια stop motion ταινια με lego. Τη φτιάξαμε το 2008 αλλά αυτην εδώ την director's cut εκδοχή την ολοκληρώσαμε φέτος (2010). Την ανεβάσαμε σε δύο μέρη. Περιέχει σκηνές με καυτό sex και αρκετή βία. Μην το χάσετε. Είχε πολύ κόπο αυτή η ταινία και πολύ δουλειά και ας την κάναμε για την πλάκα μας. Έχει και αίμα μπόλικο για ταινία με lego. Θα χαρούμε πολύ. Μελοντικά θα ξαναγυρίσουμε κάτι ανάλογο σε stop motion. Ο υποτιτλισμός είναι της Ελένης, τα σκηνικά δικά μου & της Ελένης, Ακούστηκαν Η Ελένη, ο μικρός Κωνσταντίνος, ο πατέρας μου και ο υποφαινόμαινος. Τη μουσική την έπαιξα εγώ και συμετέχει και ο Γιάννης με το σατανικό ταμ-ταμ. Τέλος την κίνηση, την φωτογραφία, την σκηνοθεσία, το μοντάζ & το σενάριο τα ανάλαβα εγώ. Η ταίνία δέχτηκε τις αντιδράσεις των φανατισμένων, ιντερνετικών φονταμενταλιστών που με βρισιές και απειλές ήθελαν να κατέβει από πολύ γνωστό site. Χωρίς καν να δουν ότι πρόκειται για ταινία χαβαλετζίδικη και ερασιτεχνική, είπαν ότι κάνω σατανιστική προπαγάνδα και μας στόλισαν (εμένα κυρίως) με ένα σωρό χριστιανικά κοσμιτικά επίθετα. Να είναι καλά όλοι. Ακόμα γελάω μαζί τους.


Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ (2008)




«Η Επέλαση Των Σάπιων» είναι μια stop motion ερασιτεχνική ταινία με lego που δημιουργήθηκε με μια φωτογραφική μηχανή και το movie maker από τη family films και από το χέρι του Γιώργου Μικάλεφ το 2008. Συμμετείχαν στα φωνητικά ο Γιάννης, η Σούλα, η Ελένη και ο Γιώργος. Όσο αφορά την τεχνική της, η ταινία γυρίστηκε με πολλές-πολλές φωτογραφίες και όχι με συνεχή λήψη για όσους ξέρουν. Η ταινία είναι από τους δημιουργούς του «Αίμα Για Τον Σατανά». Μοντάζ, κίνηση, φωτογραφία μουσική επένδυση ο υποφαινόμενος.

Το σενάριο έχει να κάνει με το τέλος του κόσμου. Μετά το τέλος κάποιοι έχουν επιβιώσει και ζουν με τον φόβο των σάπιων. Οι σάπιοι είναι οι ζωντανοί νεκροί οπού με τα πλαστικά τους δόντια, ζητούν να φάνε πλαστική σάρκα η ιστορία μας διαδραματίζεται σε ένα καταφύγιο όπου δέχεται αιματηρή επίθεση από τους σάπιους.