Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Άσωτο έτος 2018



Το "σχολικό έτος" 2017-2018 λόγω προβλημάτων υγείας εντός της οικογένειας, μας πήγε κάπως γαμιώντας... αλλά τι να κάνουμε. Όλα μες τη ζωή είναι και ευτυχώς κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, τα προβλήματα μας ήταν και περαστικά. Παρόλο τις συνεχείς μετακινήσεις, τα νοσοκομεία, τις κλινικές και τα εκτός έδρας, κάτι έφτιαξα και αυτή τη χρονιά.


Συνεχίζεται το ημερολόγιο της Μυρτώς (4ο έτος) το οποίο έχει πλέον καθαρά μορφή σκιτσογραφίας καθώς και η πολύ καλή συνεργασία με το The Press Project. Αποτέλεσμα όσοι δεν με γνώριζαν από πριν να με θεωρούν έναν κάπως ιδιόμορφο σκιτσογράφο. Προτιμώ πάντα τον τίτλο του λαϊκού ζωγράφου που τα εμπεριέχει όλα όσα κάνω.

Να σημειώσω εδώ ότι την παρούσα σελίδα είχα καιρό να την ανανεώσω με όλα αυτά που μας έτυχαν. Επαναπαύτηκα στο πιο εύκολο μέσο, το facebook, για να ανεβάζω τις μουτζούρες μου και ό,τι άλλο. Όσοι διαθέτετε facebook ακολουθήστε μας εδώ. Θα προσπαθήσω πάντως από εδώ και πέρα να είμαι πιο συνεπής και εδώ. 

Το 2018 ξεκίνησε άλλη μια συνεργασία με τον Θεσσαλικό Κάμπο, με τη στήλη buzz για το περιοδικό free press Πεζοδρόμιο με κείμενα του Δημήτρη Ράκου και σχέδια δικά μου. Ένα δισέλιδο που κυκλοφορεί μαζί με το μηνιαίο περιοδικό στην Καρδίτσα αλλά και στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Μπορείτε να βρείτε τα τεύχη και στο issuu. Πληροφορίες στη σελίδα.

Και φέτος όπως και πέρσι, συμμετείχα στο B-Fest ως ζωγράφος. Πέρσι είχα παρουσιάσει μια σειρά για τον βασανισμό πολιτικών κρατουμένων με τίτλο 17. Φέτος μόνο μια ζωγραφιά... μια ελαιογραφία σε εφημερίδες 4,50Χ1,20 μέτρα. B-FEST 7 | RECLAIM THE FUTURE! Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ του Περιοδικού Βαβυλωνία, 25-26-27 Μαΐου 2018 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αθήνα.


Τις ίδιες μέρες πάνω κάτω συμμετείχα με ένα μονοσέλιδο κόμικ στο Eyekon Comic Con στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην έκθεση «Μονοσέλιδα» ...μια Έκθεση Κόμικ & Εικονογράφησης με 42 δημιουργούς.

Στον χώρο των κόμικ θα είχατε δει προηγούμενες αναρτήσεις για ΓαΤόΦΣΚιCave Caudas που συνεχίζουν με νέα επεισόδια. Προσεχώς και ένα προβατοπαραμύθι που εικονογράφησα για τις Εκδόσεις του Κάμπου. Θα υπάρξει καινούρια ανάρτηση όταν τυπωθεί. 



Συνέντευξη στην Ανδρονίκη Τσατσαρώνη  για το Artivist


Πάμε τώρα στα ζωγραφικά τα οποία έχουν μείνει σχετικά πίσω. Η ειρωνεία είναι ότι είχα σκοπό να αφοσιωθώ στη ζωγραφική φέτος αλλά που... Έτσι αναλώθηκα κυρίως στο να ζωγραφίζω χαρτιά, μικρών διαστάσεων κυρίως. Ακολουθούν τα ζωγραφικά τα οποία θα ανανεώνονται κάθε τόσο.


works in progress

Παύλος Πικάσσος ιν πρόγρεςς


Φρίντα ιν πρόγκρεςς


Ζωγραφικά Και Τα Λοιπά 

"Paloma Negra"
λάδια σε καμβά 50X70εκ.

"Pablo Picasso"
λάδια σε καμβά 100Χ70εκ.

Portrait of civil rights martyr, Emmett Till (1941-1955) 

"Ατενσιοχοριλίκια"

η βασίλισσα Φρίκη ή αλλιώς... Φρειδερίκη Λουίζα Θηρεσία Βικτώρια
Μαργαρίτα Σοφία Όλγα Καικιλία Ελισάβετ Χριστίνα. Ήταν πριγκίπισσα
 του Αννόβερου, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, δούκισσα
 στο Μπράουνσβαϊκ-Λύνεμπουργκ, βασίλισσα των Ελλήνων
και βασιλομήτωρ. https://youtu.be/vk-GEmqaxXQn
  
Σπουδή στην αυτοχειρία #120118

για τη Μαρία

Σπουδή σε δεξιό όρχι με ολική αλωπεκία,
επαναστατικές τάσεις και αρχή υδροκήλης.

Αυτοκαλλιέργεια Τώρα
Εκδόσεις του Κάμπου & Μέλανδρος Γκανάς
Λογαριασμό δεν δίνω, στο σπίτι μου τι πίνω.